• 010 311 3080
  • Menu
  • Ostoskori

Recent Posts

Ultraäänilaite apuna laskimotukoksen paikantamisessa

Posted by Heljä Kokko on 13.6.2018 9:51:00

Vuosittain n 10 miljoonaa ihmistä kärsii komplikaatioista, jotka liittyvät laskimotulppaan. Euroopassa laskimotulppaan kuolee n. 544 000 ihmistä joka vuosi (1). Karut faktat kertovat laskimotukoksen nopean tunnistamisen tärkeydestä. Ensihoitajan tulisi tunnistaa oireet ja löytää laskimotukos mahdollisimman nopeasti.

Read More

Topics: ultraäänitutkimukset

FinnHEMS 20 testasi painantaelvytyslaitteet

Posted by Heljä Kokko on 4.6.2018 9:07:15

Artikkeli perustuu Systolessa 5/2016 ilmestyneeseen artikkeliin "Painantaelvytyslaitteet FinnHEMS 20:n testissä". Alkuperäinen kirjoittaja Enni Juusela.

Turun FinnHEMS 20 toimii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alaisuudessa ja jopa 600 000 asukkaan toimialueella. Lääkärihelikopteri kohtaa toiminnassaan usein elvytystilanteita, mikä johti lopulta Corpuls cpr -painantaelvytyslaitteen hankintaan. Ennen hankintapäätöstä yksikkö testasi markkinoiden yleisimmät laitteet: Lucas II:n, Autopulsen ja Corpuls cpr:n.

Read More

Topics: ensihoito, corpuls

Näin haet Kela-korvausta työpaikan ensiaputarvikkeista

Posted by Heljä Kokko on 12.4.2018 10:09:51

Lakisääteiset ensiaputarvikkeet tulee löytyä jokaiselta työpaikalta. Harva yrittäjä kuitenkaan tietää, että hankituista ensiaputuotteista voidaan hakea Kela-korvausta. Siksi päätimme kirjoittaa aiheesta lyhyen tietoiskun. Jatkahan lukemista!

Read More

Topics: ensiapu, työturvallisuus

Heitä hyvästit kanylointivaikeuksille kannettavan ultraäänilaitteen avulla

Posted by Heljä Kokko on 22.3.2018 10:51:48

Yksi yleisimmistä hoitotoimenpiteistä on perifeerisen suonensisäinen verisuonikatetrin (PIV) eli kanyylin asettaminen. Vaikka toimenpide onkin arkipäivää, verisuonen löytäminen on usein yllättävän haasteellista. Suonensisäisen katetrin asettamiseen liittyy jopa 50% epäonnistumisriski. Useat turhat neulanpistot lisäävät merkittävästi komplikaatioiden määrää. Mikä siis avuksi?

Read More

Topics: ultraäänitutkimukset

Defibrillaattorilla sydänturvallisuutta työpaikoille, koteihin ja mökeille

Posted by Heljä Kokko on 1.3.2018 12:11:21

Defibrillaattori, defi, deffa ja sydäniskuri… tärkeällä laitteella on monta nimeä. Deffat yleisyvät kaikkialla, missä ihmisiä on paljon, aina ostoskeskuksista työpaikkoihin. Uusimpana ilmiönä myös suomalaiset kuluttajat ovat alkaneet hankkia laitteita itselleen koteihin ja mökeille. Defibrillaattori voi nostaa sydänpotilaan selviytymismahdollisuudet jopa 70-80 prosenttiin. Vaikka perinteinen painelu-puhalluselvytys on ensisijaisen tärkeää sydänpysähdyksen sattuessa, riittää se harvoin palauttamaan sydämen oikean rytmin. Lähtökohtaisesti ainoa sydämen käynnistävä hoito on defibrillaattorin antama sähköisku, defibrillaatio.

Read More

Topics: ensiapu, työturvallisuus

127 000 työtapaturmaa vuodessa – nämä ovat yleisimmät syyt

Posted by Heljä Kokko on 8.2.2018 12:36:26

Viimeisimmän Tilastokeskuksen raportin mukaan Suomessa tapahtuu vuosittain 127 000 työtapaturmaa, joista kuolemaan johtaa 51 tapausta. Työtapaturmiksi luokitellaan sekä työmatkan aikana että työpaikalla sattuneet vahingot. Suurin osa sattuu kuitenkin työpaikalla. Katso alta yleisimmät syyt.

Read More

Topics: ensiapu, työturvallisuus

Stetoskoopin osto-opas: näin löydät sen oikean

Posted by Heljä Kokko on 25.1.2018 11:28:46

Lähes jokainen hoitoalalla työskentelevä tarvitsee laadukkaan ja asianmukaisen stetoskoopin. Sopivaa stetoskooppia etsittäessä tärkein kysymys on: mihin käyttötarkoitukseen stetoskooppia tarvitaan ja millaisessa ympäristössä sitä tullaan käyttämään?

Käyttötarkoitus ja -ympäristö määrittävät, millaisia ominaisuuksia stetoskoopista pitäisi löytyä. Rutiininomaiseen sydänäänten kuunteluun ja verenpaineen mittaamisen riittää perusstetoskooppi. Jos sydänäänestä sen sijaan pitää erottaa helposti erilaisia taajuuksia, vaaditaan stetoskoopiltakin enemmän. 

Tässä postauksessa käsittelemme, mitä stetoskooppien osien ominaisuuksissa tulee huomioida ostopäätöstä tehtäessä.

Read More

Topics: ensihoito, diagnostiikka

Rinnelääkäriasemien hoitotarviketoimitukset sujuvat kuin lasketellen – keskittäminen kannatti

Posted by Heljä Kokko on 19.1.2018 9:14:00

Bene Finlandia on vakiinnuttanut asemansa akuuttien terveydenhoidollisten ongelmien ratkaisijana. Sesonkiaikoina Bene Finlandian lääkäriasemat hoitavat kaiken akuuteista sairastumisista röntgentutkimuksia vaativiin rinnevammoihin Levillä, Rukalla ja joulukuusta 2017 alkaen myös Pyhätunturilla. Hoitoa tarjotaan lähtökohtaisesti niin pitkään iltaan, kuin tarvetta on. Vuorokaudenajasta riippumatta lääkäri on aina saatavilla päivystysnumeroon soittamalla.

Monipuolisen, laadukkaan ja oikea-aikaisen hoidon kulmakiviä ovat hoitotarvikkeet ja niiden saatavuus. Lue, millaisia tarpeita Bene Finlandialla oli hoitotarvikkeiden toimituksille ja miten ratkaisu tilanteeseen löytyi keskittämisestä.

Read More

Topics: hankintaosaaminen, keskittäminen, asiakasreferenssi

Ultraäänitutkimukset onnistuvat nyt älypuhelimen avulla!

Posted by Heljä Kokko on 17.1.2018 11:41:00

Kannettavat, langattomat ja erittäin pienikokoiset ultraäänilaitteet tulevat ryminällä markkinoille, ja ultraäänitutkimukset ovat jo nyt mahdollisia älypuhelimen tai tabletin avulla. Uuden teknologian ansiosta ultraäänilaitteen yhdistäminen useimpiin Android- ja iOS -älylaitteisiin onnistuu pelkällä sovelluksella. Kätevää, eikö?


Read More

Topics: ultraäänitutkimukset, sairaala

Ventilaattorin paluu ja muita ensihoidon trendejä – Tiesitkö jo näistä?

Posted by Heljä Kokko on 15.1.2018 10:20:00
Read More

Topics: ensihoito

Uusimmat artikkelit