Tänä vuonna FINNARP 2019 -retkiryhmän lähtö Aboalle lähenee ja valmistelut ovat olleet käynnissä jo pitkään.
Retkiryhmä lähtee matkaan joulukuun puolessa välin.
FINNARP 2019 -ryhmän matkaa voit seurata täältä:
Historian havinaa: corpuls3 Etelämantereella FINNARP -tutkimusryhmän mukana
2. joulukuuta 2016 Ilmatieteen laitoksen Etelämanner -logistiikka lähti kaksi ja puoli kuukautta kestävälle vuosittaiselle tutkimusmatkalle Suomen tutkimusasema Aboalle. Tehtävänä oli huoltaa sekä ylläpitää sääasemia ja edellisillä tutkimuskausilla asennettuja tutkimuslaitteita.
Aseman olosuhteet asettivat haasteet riittävän sairaanhoidon järjestämiseksi Aboalle. Asemalla varauduttiinkin hoitamaan vaikeasti sairastunutta tai loukkaantunutta potilasta pidempään. Lähin laajemmin varusteltu asema oli yli 300 kilometrin päässä ja potilaan jatkohoito toisella mantereella.
Saksalainen corpuls3 oli ollut retkikunnan mukana jo aikaisemmin ja valikoitui mukaan myös tälle tutkimuskaudelle. Etelämantereelle corpuls3 monitoridefibrillaattori valikoitui sen ominaisuuksien perusteella ja laitteen toimintaympäristöä ajatelle, corpuls3 oli paras vaihtoehto kaikista defibrillaattoreista.
Lue koko tarina alta.
"Ilmatieteen laitoksen Etelämanner-logistiikka lähtee 2. joulukuuta 2016 kaksi ja puolikuukautta kestävälle vuosittaiselle tutkimusmatkalle Etelämantereella sijaitsevalle Suomen tutkimusasema Aboalle. Kahdeksan hengen ryhmän tehtävänä on huoltaa sekä ylläpitää sääasemia ja edellisillä tutkimuskausilla asennettuja tutkimuslaitteita, mitata lumen kertymää, sekä lähettää kauko-ohjattavia meteorologisia havaintopalloja. Tammikuun ajan aseman läheisyydessä tehdään myös painovoima- ja seismisiä mittauksia. Lisäksi retkikunnalla on työlistalla mittava tutkimusaseman ja sen kaluston huolto. Suomeen FINNARP 2016 -retkikunta palaa 14. helmikuuta 2017.
Aseman syrjäinen sijainti jäätiköiden saartamana, Etelämantereen vaativat luonnonolosuhteet ja haasteelliset kulkuyhteydet edellyttävät riittävän sairaanhoidon järjestämistä Aboalla. Tutkimusasema onkin varautunut hoitamaan vaikeasti sairastunutta tai loukkaantunutta potilasta pidempään, kuten esimerkiksi sääolosuhteiden viivästyttäessä evakuointia lähimmälle laajemmin varustellulle asemalle yli 300 kilometrin päähän. Jatkohoitoon potilaat kuljetetaan aina Etelämantereelta toisille mantereille, esimerkiksi Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin.
Retkikunnan mukana Etelämantereelle lähtee nyt jo kolmatta kertaa corpuls3 modulaarinen potilasmonitori defibrillaattori/tahdistimella. Retkikuntaolosuhteissa, niin kenttämatkoilla kuin lääkärinvastaanottokontissa tutkimusasemalla, corpuls3 potilasmonitori defibrillaattorista on tullut tarpeellinen kokonaisuus potilaan hoidossa ja diagnostiikassa. Laitteen modulaarisuus, pieni koko ja kannettavuus mahdollistaa potilaan hoidon myös kenttäolosuhteissa jäätiköllä.
Tutkimusaseman eristäytyneisyyden ja haasteellisten kulkuyhteyksien takia laitteen hankinnassa painotettiin sen monipuolisuutta ja toimintavarmuutta. Laitteen toimintaympäristöä ajatellen corpuls3 vaikutti mielestämme parhaalta tällä hetkellä myynnissä olevalta vaihtoehdolta.
Corpuls3 modulaarinen potilasmonitori defibrillaattori/tahdistimella on ollut kaksi kautta FINNARP retkikuntalääkärin käytössä tutkimusasemalla ja laite on toiminut odotuksien mukaisesti. Suomen retkikunnat ovat onneksi välttyneet vakavilta loukkaantumilta ja sairastumisilta, joten laite on toiminut vain retkikunnan testikäytössä.
Ensiapuharjoitus Suomen tutkimusasema Aboalla retkikuntalääkäri LT Lara Harrisonin (FINNARP retkikunnat 2013,1014 ja 2015) johdolla. Kuva: FINNARP."
Olitpa sitten lähdössä Etelämantereelle tai et, voit luottaa meidän monipuoliseen defibrilaattorivalikoimaan. Löydät verkkokaupastamme varmasti sopivan laitteen yrityksen, julkisen paikan tai yksityishenkilön käyttöön.