• 010 311 3080
 • Menu
 • Ostoskori

Medihoney™ - Lääkehunajan 5 eri vaikutus- ja käyttötapaa

Posted by Sami Matala on 3.10.2019 8:01:00

manuka-419449_1920

Manuka -hunaja - Luonnollinen haavanparantaja ja -puhdistaja

Jo muinoin Egyptissä Faaraoiden aikaan lääkehunajaa pidettiin merkittävänä lääkeaineena ja mehiläisenhoitaja oli erittäin arvostettu ammatti. Myös antiikin kreikkalaiset ja Hippokrates piti hunajaa pitkän iän lähteenä ja sitä käytettiin "palautusjuomana" uuvuttavien urheilusuoritusten jälkeen hunajan hyvien ravintoarvojen vuoksi.

Nykypäivänä lääkehunajaa voidaan käyttää tehokkaasti erinäisten haavojen hoidossa sekä ihon suojauksessa ja hoidossa.

 

Manuka -hunaja sisältää suuria pitoisuuksia antibakteerisen suojan antavaa metyyliglyoksaalia

Manuka -hunaja on haavanhoidon kannalta tärkein hunajalajike, jota saadaan Manuka -pensaasta, mikä taas kasvaa Uuden-Seelannin ja Australian alueilla. Manuka -pensas kuuluu Uuden-Seelannin kotoperäisten kasvilajien teepuusukuun ja sisältää itsessään antiseptisiä aineita, jotka välittyvät hunajaan. Kaikista hunajalajeista, ainoastaan Manuka -hunaja on todettu kontrolloiduissa satunnaistutkimuksissa auttavan haavojen parantamisen edistymisessä. Hunajalajista on jopa osoitettua näyttöä MRSA -sairaalabakteerin torjunnassa.

Miten Manuka -hunaja eroaa muista hunajalajeista?

Muilla hunajalajeilla saattaa olla hieman antibakteerisia vaikutuksia silloin kun ne on juuri uutettu pesästä. Nämä antibakteeriset vaikutukset eivät ole kuitenkaan pysyviä. Manuka -hunajan antibakteerinen lisätekijä on pysyvää ja kestää myös pientä tai kohtalaista lämpöä menettämättä vaikutustaan. Manuka -hunaja on siis uniikki ja antimikrobisesti aktiivinen hunaja, joka tappaa bakteereita. Laadukkaan haavan parantavan hunajan metyyliglyoksaali -arvo tulee olla 400-500 mg/kg, minkä Manuka -hunaja täyttää. Vertailun vuoksi muissa hunajissa metyliiglyoksaalin arvo voi olla niinkin pieni kuin 18 mg/kg. 

Tämän vuoksi Medihoney™ -tuotteet ovat laadukkaita ja tutkitusti parantaa tehokkaasti haavoja.

Medihoney™ 5 eri vaikutustapaa

 • Haavan puhdistaminen
 • Pahan hajun poistaminen haavasta
 • Bakteerien tappaminen
 • Immuunijärjestelmän stimulointi
 • Tulehduksen estäminen

Mihin Medihoneyta™ voidaan käyttää?

Medihoneylla™ on monia käyttötapoja haavan puhdistukseen ja haavan parantamiseen alusta haavan sulkeutumiseen saakka. Lääkehunajaa on myös menestyksellisesti käytetty tähystysleikkauksen yhteydessä, ennen tähystystä ja sen jälkeen.

Geelit

Medihoney Antibakteeriset hunajageelit haavojen hoitoon.Medihoney™ -tuoteperheeseen kuuluu 7 eri tuotetta. Medical Honey & Wound Gel Antibakteeriset tuubihunajat ovat käyttökelpoisia suoraan haavaan ja haavan alueelle. Medical Honey -geeli sopii erityisen hyvin syville haavoille, eikä hunajaa tarvitse poistaa haavalta, sillä puhdas 100% Manuka -hunajasta valmistettu geeli imeytyy turvallisesti kudoksiin. 

Wound Gel sopii hyvin pinnallisille haavoille ja se sisältää luonnonvahoja, jonka avulla se pysyy paremmin pinnallisella haavalla.

 

 

Sidokset

Medihoney Antibakteeriset sidokset pintahaavojen ja syvien haavojen hoitoon.Medihoney™ Antibakteerisia hunajageelisidoksia on saatavilla 5x5cm koossa tai 10x10cm koossa. Hunajageelisidos muuttuu geelimäiseksi joutuessaan kosketukseen haavaeritteen kanssa. Sidos sopii parhaiten vähän tai kohtalaisesti erittäville haavoille ja sidos sulaa haavalle hitaammin. Näin ollen se on lempeämpi vaihtoehto kivuliaalle haavalle. 100% Manuka- hunajaa

Medihoney™ Alginaattisidos on tarkoitettu runsaammin erittäville haavoille ja sisältää Manuka -hunajan lisäksi kalsiumalginaattia, joka imee haavaeritteen itseensä.

Medihoney Tulle -hunajaverkkosidos on helposti muotoutuva verkkosidos, jota voidaan käyttää sekä syvillä, että pinnallisilla haavoilla. Verkko on helppo poistaa haavasta hunajan vapauduttua sidoksesta. 

Ihovoiteet

Medihoney Derma Cream -ihovoide herkälle iholle. Hoitaa ja kosteuttaa ihoa.Medihoney™ -ihovoiteet hoitavat ja suojaavat ihoa. Derma Cream -ihovoidetta voidaan käyttää ylläpitämään ihon suojaominaisuuksia. Voidetta voidaan käyttää mm. ihohalkeamiin ja kuivan ihon ongelmiin.

Medihoney™ Barrier Cream -ihovoide on tarkoitettu ihon suojaamiseen ja hoitoon ja voiteessa oleva silikoni luo iholle kalvon, joka suojaa sitä eritteiltä ja kosteudelta. Voidetta voidaan käyttää mm. haavaa ja avannetta ympäröivällä iholla.

 

 

Tuotteiden 5 eri käyttötapaa

 • Valtimoperäiset säärihaavat
 • Kasvaimeen liittyvät haavat
 • Traumaattiset ja kirurgiset haavat
 • Ensimmäisen ja toisen asteen palovammat
 • Diabeettiset jalkahaavat

Mistä MediHoney™ hankitaan?

MediHoney™ -hunajaa keräävä yritys on nimeltään Comvita, joka on maailman suurin Manuka -hunajan toimittaja. Derma Sciences, Inc. on Comvitan lääketieteellisen Manuka -hunajan ainoa maailmanlaajuinen lisenssinhaltija.

Sopiiko MediHoney™ diabeetikoille?

Kyllä. On todistettu, ettei Medihoney™ vaikuta veren glukoosipitoisuuteen ja on täysin turvallinen käyttää. Suositeltavaa on kuitenkin valvoa veren glukoosipitoisuuksia.

Sopiiko MediHoney™ eläimille?

Kyllä. Medihoney™ -lääkehunajaa sisältävät tuotteet sopivat myös eläinten haavojen hoitoon. Hunajan nuolemisesta ei aiheudu haittaa eläimelle.

Topics: lääketiede, haavanhoito, haavanpuhdistus, lääkehunaja, Medihoney