• 010 311 3080
  • Menu
  • Ostoskori

Lehdistötiedote 25.5.2016: MedKit Finland Oy jatkoi kasvuaan - digitalisaatio vei elvytyspalkeetkin nettiin

Posted by Minna Åman-Toivio on May 8, 2018 11:04:06 AM

Suomen suurin ensihoitotuotteiden toimittaja, oululainen MedKit Finland Oy kasvatti liikevaihtoaan päättyneellä tilikaudella 1,9 miljoonaan euroon. Kasvun taustalla oli yrityksen onnistuminen liiketoiminnan laajentamisessa haastavassa markkinatilanteessa.

 – Terveysalan toimintaympäristössä alkoi viime vuonna raju muutos. Valtakunnallisten SOTE-päätösten viipyminen jäädytti julkisten toimijoiden tavarahankinnat kuin seinään. Meidän oli reagoitava tilanteeseen laajentamalla nopeasti uusille alueille ja kohderyhmiin mm. vastaanottokeskuksiin ja uusiin tuoteryhmiin, toteaa MedKit Finland Oy:n toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

 Taloustilanne ja digitalisaatio luovat kysyntää

 Tiukassa taloustilanteessa sairaalat, kunnat ja yritykset hakevat kustannussäästöjä tehostamalla ja digitalisoimalla hankintoja.

 – Hankintoihin on perinteisesti liittynyt hallinnollisia välikäsiä, mikä on väistämättä näkynyt myös hinnoissa. Yhä useampi organisaatio tehostaa hankintojaan karsimalla välikäsiä digitalisaation avulla.  Yhä tavallisempaa on myös hakea säästöjä terveydenhuollon tarviketoimitusten kokonaisulkoistuksilla, toteaa Åman-Toivio.

 – Tänä vuonna MedKit Finland Oy on laajentunut myös tuotevalikoiman osalta. Olemme ostaneet alkuvuonna kolme uutta liiketoimintaa ja voittaneet tarjouskilpailuilla lisää työtä Ouluun, toteaa Åman-Toivio.

 Yritys toimii jatkossa maahantuojana saksalaisille Riester GmbH:n diagnostiikkatuotteille ja Corpuls defibrillaattoreille sekä amerikkalaisille Maxtec-hengityksenhoitotuotteille. Myös Jokilaakson pelastuslaitoksen ensihoidon ja kulutustarvikkeiden tarjouskilpailun voitto oli tärkeä menestyminen yrityksen kotikentällä.

Lisätietoja: Minna Åman-Toivio, toimitusjohtaja, MedKit Finland Oy, 040-5025761, www.medkit.fi

MedKit Finland Oy on Suomen johtava ensihoidon tavarantoimittaja, josta jo yli 5000 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota hankkii ensihoito-, ensiapu- ja turvatuotteensa keskitetysti ja kustannuksia säästäen.

Uusimmat artikkelit