• 010 311 3080
  • Menu
  • Ostoskori

Lehdistötiedote 25.8.2016: Digitalisaatio mullistaa rajusti terveydenhuollon toimitusketjuja - dronekuljetukset pian arkipäivää?

Posted by Minna Åman-Toivio on May 8, 2018 11:20:09 AM

Digitalisaation vaikutukset näkyvät päivä päivältä yhä enemmän myös terveydenhuollossa. Alan perinteiset prosessit uusiutuvat ryminällä, kun teknologia-aloilta tutut digitaaliset toimintamallit siirtyvät tehostamaan myös terveydenhuollon toimintoja.

Kustannuspaine on kova, ja alan toimijat hakevat digitalisaation avulla ennen kaikkea nopeita säästöjä. Säästöjä haetaan ensisijaisesti muualta kuin itse hoitotyöstä, esimerkiksi tavaranhankintaprosessien digitalisoinnista.

– Tavarahankinnoissa ja logistiikassa piilee valtava säästöpotentiaali, toteaa hankintojen digitalisointiin erikoistuneen MedKit Finland Oy:n toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio. Kustannuspaineiden alla kamppaileville terveydenhuollon organisaatioille tämä on se nopeiten säästöjä tuova osa-alue. Digitalisoinnin avulla hankinnoista saadaan automaattisesti kerättyä myös paljon tietoa, niin sanottua big dataa. Sen pohjalta tehtävä analytiikka osoittaa organisaation tavarahankinnan tehokkuuden alan muihin toimijoihin verrattuna. Parhaimmillaan asiakkaat raportoivat saaneensa jopa 20 % säästöjä hankintojen keskittämisellä, jatkaa Åman-Toivio.

Terveysalalla digitalisaatio on helpointa aloittaa sieltä, missä voidaan nopeasti soveltaa muilla aloilla testattuja ja tehokkaiksi havaittuja käytäntöjä.

– Kun hankintaprosessit on digitalisoitu, toimintojen modernisointia halutaan yleensä jatkaa pidemmälle. Silloin on tarvetta kokonaisulkoistuksille tai erilaisille kokonaiskonsepteille, joilla systematisoidaan terveydenhuollon organisaation toimintaa. Konseptoimme parhaillaan mm. tulevaisuuden kenttäsairaalakonseptia Saudi-Arabiaan.

Jatkossa digitalisaatio tuottaa terveydenhuoltoon myös täysin uusia kuljetusmuotoja.

 – Medikaaliset dronet eli kuljetukset miehittämättömillä kopterilennokeilla ovat jo maailmalla testauksessa. Niiden avulla voidaan kuljettaa kriittisiä hoitotarvikkeita, defibrillaattoreita, lääkkeitä tai jopa veripusseja katastrofialueille, kenttäsairaaloihin, erämaahan, merelle tai haja-asutusalueelle. Tutkimme ennakkoluulottomasti teknologian tarjoamia mahdollisuuksia tehostaa terveydenhuoltoa. Olemme myös monelle digistartup-yritykselle ensimmäinen jakelukumppani, jonka kautta he saavat kehittämänsä innovaatiot myyntiin asiakkaille, toteaa Åman-Toivio.

Lisätietoja: Minna Åman-Toivio, toimitusjohtaja, MedKit Finland Oy, 040-5025761, www.medkit.fi

MedKit Finland Oy on Suomen johtava terveydenhuollon tuotteiden digitaalinen hankintakumppani, jolta jo yli 5000 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota hankkii ensihoito-, ensiapu- ja turvatuotteensa keskitetysti ja kustannuksia säästäen. MedKit Finland Oy:n liikevaihto vuonna 2015 oli 1,9 milj. eur. Liikevaihtoennuste vuodelle 2016 on 2,5 milj. eur.

Uusimmat artikkelit