• 010 311 3080
  • Menu
  • Ostoskori

LEHDISTÖTIEDOTE 8.5.2018: MedKit kiri ripeään kasvuun –­ kehitti myös vahvasti toimintaansa kasvuyhtiönä

Posted by Minna Åman-Toivio on May 8, 2018 11:42:57 AM

Ensihoidon ja terveydenhuollon tarvikkeita toimittavan MedKit Finland Oy:n maaliskuun lopussa päättynyt tilivuosi oli ripeän kasvun ja merkittävien investointien aikaa. Lisäksi yhtiö kehitti voimakkaasti toimintaansa muun muassa panostamalla toimintojensa, kuten markkinoinnin ja prosessien digitalisoimiseen.

Oululaisen MedKitin liikevaihto kohosi viime tilivuonna noin 3,4 miljoonaan euroon. Luku on peräti 30 prosenttia suurempi kuin edeltävän tilivuoden vastaava. Yhtiön tulos puolestaan oli edellisvuoden suuruinen eli noin 100 000 euroa voitollinen investoinneista huolimatta.

Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio MedKitistä on varsin tyytyväinen yhtiön etenemiseen. ”Kasvuvauhtimme on kova, mutta suunnitelmiemme mukainen. Tuloksemme puolestaan oli kohtuullinen, kun ottaa huomioon kasvun mukanaan tuomat investoinnit ja vaatimukset”, hän toteaa.

MedKit on laatinut kasvusuunnitelman, jossa tavoitteeksi on asetettu yhtiön nykyisen liikevaihdon moninkertaistaminen lähivuosien aikana. Åman-Toivion mukaan tavoite on korkealla, mutta saavutettavissa. Pelkästään orgaanisella kasvulla ei näin iso loikka ole mahdollinen.

Toimitusjohtaja Åman-Toivio arvioi sosiaali- ja terveysalan kehityksen tukevan MedKitin kasvupyrkimyksiä. Alan toimijat joutuvat yhä tarkemmin kiinnittämään huomiota kustannuksiin. MedKit auttaa asiakkaitaan juuri hankintakustannusten hallinnassa sekä toiminnan sujuvoittamisessa ja tehostamisessa. ”Yhden tai muutaman tuotteen sijasta voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki tarvitsemansa tuotteet, eivätkä joudu hankkimaan niitä useilta eri toimittajilta. Olemme siirtyneet selkeästi tuotetoimittajasta kokonaisvaltaisen hankintapalvelun toimittajaksi”, hän huomauttaa.

Isot investoinnit takana

Merkittävimmän investointinsa viime tilivuonna MedKit teki henkilökunnan kasvattamiseen ja varastoinvestointiin. Yhtiö siirsi tuotevarastonsa aikaisempaa suurempiin tiloihin, jotka se ensin perusteellisesti uudisti.

MedKit on ensihoidon ja terveydenhuollon tuotteiden digitaalinen hankintakumppani. Toiminnan ydin on helppokäyttöinen verkkokauppa, jossa myynnissä on tätä nykyä lähes 6 000 eri tuotetta. MedKit on kuitenkin yhä enemmän siirtänyt toimintakonseptiaan palveluyrityksen suuntaan. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen tuotteiden lisäksi esimerkiksi käyttökoulutusta, hankintojen rahoitusta ja entistä kattavampaa raportointia hankinnoista.

Asiakkaita MedKitillä on jo tuhansia. Näiden joukossa on julkisia ja yksityisiä sairaaloita, klinikoita, ensihoidon ja pelastustoimen yksiköitä, teollisuuslaitoksia ja puolustusvoimien eri yksiköitä.

”Toimintamme kasvu on edellyttänyt myös henkilökunnan lisäämistä. Tilivuoden päättyessä palveluksessamme oli seitsemäntoista ihmistä, jotka mahdollistivat tämän kasvun ja erinomaisen asiakaspalautteen toimintamme laadusta”, toteaa Minna Åman-Toivio.

Lisätiedot

MedKit Finland Oy
Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio

0405025761

minna@medkit.fi

 

Uusimmat artikkelit